Pressiteade: Viru Lyoni terrass avatud!

Eesti 50 parima kohvik-restorani hulka kuuluv Cafe Lyon avas eelmisel reedel Viru Keskuse suurima suveterrassi, kus toimuvad kolm korda nädalas elava muusika kontserdid.  Terrassi programmi eest vastutab muusik Teele Viira.

 

„Viru Keskuse pargipoolsel küljel asuv 125-kohaline terrass on tõeline paradiis suvenautlejatele, kust leiab nii hõrgutavaid grillroogasid, jahutavaid karastusjooke kui ka mõnusat meelelahutust,“ räägib Lyoni juhataja Iivi Saar. „Kuna tahame pealinlastele pakkuda lisaks kvaliteetsele toidule ja värsketele prantslaslikele pagaritoodetele häid kontserdielamusi, sai programmijuhi kohale just Teele Viira valitud,“ sõnab ta.

Juunikuu jooksul esinevad Viru Cafe Lyoni terrassil teiste seas Robin Juhkental, Kaire Vilgats, Sofia Rubina-Hunters, juulikuu põnevaim esineja on kindlasti Chalice alias Jarek Kasar.

Lisaks uuele programmijuhile asus Cafe Lyon peasommeljeena tööle Eesti parim veini- ja õllede asjatundja Kristjan Markii.

„Cafe Lyon on nime saanud Prantsuse gurmeepealinna Lyoni järgi, siis peab ka veinivalik gurmaanidele vääriline olema! Uues joogimenüüs, mida lähinädalatel suvise toiduvaliku kõrvale pakkuma hakkame, on rõhk Lyoni ümbritsevatel veinipiirkondadel, sh Rhône´i oru veinidel,“ tutvustab Markii.

Suve hakul on täienenud Cafe Lyoni küpsetiste ja kondiitritoodete valik. Uhkete peolauatortide nagu Kapriis, Tšilli-šokolaadi mousse, Šokolaadi-mousse, on koha sisse võtnud ka hooajalised koogid-tordid – rabarberi-tarte,tartelette; suviselt kerge, laktoosi- ja gluteenita valminud „Päikese tuju“. Ehtsa või ja käsitööna valmib kohapeal ka mustasõstra-pistaatsiakringel ning suitsukanakringel.

Suveterrass on avatud ilusate ilmadega 9.00-23.00.

2013. aasta oktoobris avati Lyoni esinene kohvik-restoran-boulangerie Cafe Lyon, mis pääses pooleaastase tegutsemise järel parimate söögikohtade TOP 50sse ja on püsinud seal tänaseni. 2014. aasta detsembris valmis Cafe Lyoni kohvik-restoran Viru Keskuses. Cafe Lyoni eripäraks on oma pagarikoda, kus küpsetised valmivad kohapeal käsitööna tehtud tainast algusest lõpuni ning küpsetatakse spetsiaalses Prantsusmaalt tellitud ahjus. Kohvikus on peetud hulgaliselt gurmeeõhtusööke, sh Soome Michelini tärniga pärjatud kokkade Sasu Laukkoneni, Jouni Toivaneni, maailma 100 parima veinikeldri omaniku Salomoni jt eestvedamisel. Lyoni peakokk on Jürgen Lip, peapagar ja –kondiiter aga suure kogemusega Roman Klotsihhin.

 

Täiendav informatsioon:

Iivi Saar

Cafe Lyoni juhataja

+372 516 6176
iivi.saar@cafelyon.ee

16. juuni 2015

Terrassil



Liitu uudiskirjaga