Café Lyon avab laupäeval Viimsis uksed! - Cafe Lyon

Café Lyon avab laupäeval Viimsis uksed!

Pealinlaste seas prantsuse köögi roogade ja pagaritoodetega tuntuks saanud ning maineka Silverspooni gastronoomiaauhinna võitnud Café Lyon avab laupäeval uue kohviku Viimsi äritares, Paadi tee 3.

Café Lyoni küpsetiste valik on muljetavaldav. Igal hommikul valmivad ehtsa või ja käsitööna spetsiaalselt Prantsusmaalt tellitud ahjus soolased ja magusad croissant´id, baguette`id,  ekleerid, kringlid ja tordid. Toodete autentsuse saavutamiseks täiendas kohviku peapagar end Prantsusmaa mainekas boulangerie`s ja tema retsepti järgi loodud šokolaadiekleer on külastajate lemmik esimese kohviku avamisest saadik. Kohvikus küpsetatakse ka ehtsa juuretisega rukkileiba nii puhtal kujul kui ka eri lisanditega nagu seemned, kuivatatud puuviljad, spinat jms.

Lisaks küpsetistele saab hommikukohvi kõrvale nautida erinevaid munaroogi, putru, võileibu, pannkooke ja salateid. Tervislikkust hindavatele külalistele pakutakse mitmeid smuutisid ja värskelt pressitud mahlu.

Viimsi Café Lyoni menüü autor on pikaajalise kokandustaustaga Hardi Nurmine, kes töötas Neikidi ja Kõue mõisa restoranis „Kaheksa jalga“ peakokana. Ta on juhtinud ka telesaadet „Hardi köök“ ja on Eesti peakokkade ühenduse asepresident. Nii tunneb tema loodud menüüst avastamisrõõmu klassikalise Prantsuse köögi austaja, kellele soovitatakse  linnumaksa- pâté`d, confit de canard`i, täidetud brioche`e, kui ka modernse toidu eelistaja, keda ei jäta külmaks „Õ ja Q“ ehk õuna ja kinoaga külm puder, pardisalat põnevate lisanditega, Piiluaugu vichyssoise jt. Roogade juurde pakutakse parimaid Prantsuse ja naabermaade veine ning muid napse.

Igal argipäeval on viimsilased oodatud Café Lyoni lõunat sööma, valikus on nii päevasupp kui ka -praad.

Magustoiduks soovitatakse oma pagarikojas valmivaid hõrgutisi nagu firmatort Doux Lyon, karamelli või šokolaadi mille-feuille`d, šokolaadi- või porganditorti jt.  Café Lyoni kookidele on oma hinnangu andnud ka Prantsuse suursaadik, kes valib igal aastal frankofooniakuu raames oma lemmiku, sel aastal eelistas ta karamelli-vaarika-flan`i, eelmise suursaadiku lemmik oli šokolaadi-mousse`i tort.

Uues kohvikus on 60 kohta. Uksed avatakse argipäeviti juba 7:30, puhkepäeviti 9:00 ja suletakse 21:00. Pagari- ja kondiitritooteid saab peolauale ette tellida www.cafelyon.ee, tellimus tuleb esitada vähemalt 48 h varem.