Michelini tähed Viru Lyonis— Jouni Toivanen! 9-käigulisel õhtusöögil ”Jagatud hetked” koos Lyoni peakoka Jürgen Lipuga.
21. veebruaril kell 19:00 jätkab Lyon tippkokkade tutvustamist. Viru Lyonist saab maitsete paradiis, kui Michelini tähega pärjatud Soome eliitkokk Jouni Toivanen ja Viru Lyoni peakokk Jürgen Lip asuvad koos kokkama! 9-käiguline menüü pakatab põnevatest kooslustest!
MENÜÜ
Eelroog (Jouni): Lõheborš, mädarõigas ja kääritatud mustad sõstrad
Eelroog (Jürgen): Marineeritud roheline fenkol pardirinna ja maksaga, seltsiks peet ja kitsejuust
Eelroog (Jouni): Lambasüdame flirt männi ja küüslauguga
Pearoog (Jürgen): 30 päeva vinnutatud lambakints, mahetalu veise luuüdi, soolatud sidruni ja tillikrõpsuga
Pearoog (Jouni): Valge kala, rosinad ja kapparid
Pearoog (Jouni): Suitsutatud part, teod ja fenkol
Magustoit (Jürgen): Aniisimahlas marineeritud kirsstomat, kaneelipuuõie panna cotta` suitsuse tomatileeme ja frititud tomatikoorega
Magustoit (Jouni): Muinasjutt puravikust, šokolaadist ja tammest
Magustoit (Jürgen): ”Kuhu kadus magustoit”
Hind ühele: 59.- Veinipakett: 20.-
Broneeri laud: viru@cafelyon.ee või 622 9297
Jouni Toivanen on hinnatud Soome kokk, kelle restoran Luomo sai juba üheksakuise tegutsemise järel Michelini tähe. Ta on väga uuendusmeelne ja ambitsioonikas. Kokkamisel kasutab ta tänapäevaseid tehnikaid, aga maitsestusel austab traditsioone. Toidu väljanägemine on tema jaoks sama tähtis kui maitsed. Märksõnad, mis teda toidutegemisel iseloomustavad on: austus looduse vastu, moodsad tehnoloogiad, lihtsus, maitsete puhtus, üllatuslikkus ja lõbu.
Jürgen Lip on hinnatud noor kokk, kelle ambitsioonid kokandusmaailmas laineid lüüa, on suured. Talle meeldib väga Prantsuse köök, kuna see on kogu söögimaailma alus. Toidutegemisel hindab ta lihtsust, konkreetseid maitseid, minimalistlikku serveeringut, aga samas ka ilusat väljanägemist. Sööme ju eelkõige silmadega!