Head maiasmokad!
Talvine pidulaud on saanud kahe võrratu tordi võrra rikkamaks. Lyoni pagarikoja pagarid esitlevad – Jõulutort ja Õuna-sinihallitusjuustutort.
Lyoni jõulutort on tehtud hõrgust porgandibiskviidist, milles on tunda klassikalisi jõulumaitseid nagu kaneel, kardemon ning pähklist mekki lisab Kreeka pähkel. Jõulutort on täidetud ja kaetud hapuka sidrunimaitselise toorjuustukreemiga, kaunistuseks jõhvikad. Uus tort on müügil nii kohvikutes kohapeal, aga seda saab tellida ka peolauale siit.
Õuna-sinihallitusjuustutordi põhjaks on küpsise-võikiht, millel valges veinis küpsenud õunad ja toorjuustukreem, torti ehivad päkapikumütsi võtmes sinihallitusjuustu-, vahukoore- ja toorjuustutupsud. Uue tordi iseloomustamiseks võib öelda: tummise maitsega, kergelt soolaka noodiga mõnus toorjuustutort. Maiusta kohvikutes kohapeal või telli jõululauale siit.
Loe, kuidas tähistada jõule sel aastal Café Lyonis.